Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gul Feber Kort

Gul feber kort

Gul feber er en akut virusinfektion der kan forløbe så mildt at den ikke bliver erkendt. Man bør desuden udvise forsigtighed ved vaccination af personer over 60 år fordi der i.

gul feber kort Gul Feber Rejsevaccinationer I Kobenhavn Dansk Vaccinationscenter gul feber kort Gul Feber Rejsevaccinationer I Kobenhavn Dansk Vaccinationscenter

Gul feber er som den eneste sygdom omfattet af internationale regler.

Gravide ammende og børn under 9 måneder bør ikke vaccineres med mindre helt specielle forhold gør sig gældende. Gul feber optræder i pludselige epidemier hvor. Gul feber findes i store dele af afrika og sydamerika hvor den rammer turister såvel som lokalbefolkningen. Mer enn 90 av alle sykdomstilfeller er i vest afrika men gulfeber finnes også i sør amerika.

Hvorfor får man gul feber. Gul feber findes i afrika og sydamerika i et bælte fra 15 nord til 15 syd for ækvator. Hvad er gul feber. Sykdommen starter vanligvis med raskt innsettende feber skjelvinger hodepine muskelsmerter kvalme og oppkast.

Rejsende med nedsat immunforsvar fx hiv smittede bør ikke vaccineres mod gul feber med mindre de er i effektiv anti hiv terapi da vaccinen indeholder levende svækket gul feber virus. Gul feber er en virussykdom som forekommer i tropiske og subtropiske områder. Gul feber er en virussygdom der giver alvorlig leverbetændelse. Gul feber er en virusinfektion der overføres.

Myg såkaldte aedes myg billedet ovenfor overfører gul feber virus enten fra andre mennesker med gul feber i byområder eller fra aber i skovområder. Aber som huser gul feber virus og derved fungerer som såkaldt. Der findes ingen behandling og dødeligheden varierer fra 5 40. Transit i en lufthavn.

Ikterus er lite framtredende i det tidlige stadiet. 50 av de smittede som utvikler en toksisk fase vil dø i løpet av 10 14 dager. Symptomerne er pludseligt indsættende feber kulderystelser hovedpine muskelsmerter samt kvalme og opkastninger. 15 vil etter en kort remisjonsfase gå over i en toksisk fase med utvikling av alvorlige symptomer med økende ikterus nyresvikt og blødningstendens.

Det kjennes ikke til noen behandlingsmetode som er effektiv og sykdommen har høy dødelighet. Det kan være udbrud af gul geber fx i byer byudbrud hvor smitterisikoen derfor er øget. Diagnosen stilles ved hjælp af en blodprøve. Pludseligt opstået feber hos ikke vaccinerede kort efter rejse til gul feber område ledsagende kulderystelser hovedpine muskelsmerter kvalme og opkastninger.

Sygdommen overføres med myg der stikker om dagen. Ved indrejse skal man kunne fremvise. Viruset som fremkaller sykdommen overføres ved myggstikk og forårsaker en alvorlig leverbetennelse med gulsott og mulige indre blødninger. 15 kan efter en kort bedring få tilbagefald og udvikle gulsot som tegn på leverbetændelse.

20 50 af patienter med gulsot dør. Man skal være opmærksom på at der kan være krav om vaccination og officielt certifikat for gul feber ved indrejse i nogle lande også selvom der ikke findes gul feber i landet. I særligt alvorlige tilfælde ses også blødningsforstyrrelser. Gul feber kort skjul kort.

Det kan gøre sig gældende hvis man ankommer fra et land hvor gul feber findes også selvom der har været tale om helt korte ophold f eks. Behandlingen er derfor. Lande hvor gul feber kan forekomme kan kræve at rejsende er vaccineret. Navnet gul feber stammer fra sygdommens sidste fase hvor patienten udvikler gulsot hvilket giver huden og øjnene en karakteristisk gul farve.

De fleste smittede vil etter 3 4 dager bli symptomfrie mens ca. Der findes ingen specifik behandling af gul feber. Gul feber er en virussygdom nærmere betegnet en hæmoragisk feber der forårsages af en den såkaldte flavivirus som spredes via bestemte myggearter. Gul feber er en alvorlig virusinfektion som overføres med myg i tropiske områder i milde tilfælde minder symptomerne om influenza men i alvorlige tilfælde får man høj feber og risikerer en række følgetilstande som indre blødninger nyresvigt og hjernebetændelse et klassisk træk ved gul feber er dog leverbetændelse der er årsag til den gulfarvning af huden og øjnene som har givet sygdommen dens navn.

De fleste bliver herefter raske.

gul feber kort Gul Feber Rejsevaccinationer I Kobenhavn Dansk Vaccinationscenter gul feber kort Gul Feber Rejsevaccinationer I Kobenhavn Dansk Vaccinationscenter

gul feber kort Gul Feber Rejsevaccinationer I Kobenhavn Dansk Vaccinationscenter gul feber kort Gul Feber Rejsevaccinationer I Kobenhavn Dansk Vaccinationscenter


Post a Comment for "Gul Feber Kort"